Om

Kontakt

Solhøi ble startet i 2016 av cidermager, hjemmebrygger og kunstner, Martin Bech-Ravn. Solhøi lager naturlige og smaksrike cidere, av de beste Norske eplene.

Produksjons metoden stammer fra tradisjonell Champagne produksjon og hele prosessen er gjort for hånd. Ingenting er tilsat, eller tatt fra, altså et natur produkt bestående av 100% frukt.

 

De siste årene har vi vært rundt omkring i Oslo området på høflig epleslang og samlet mengder med epler, som har blitt til velsmakende cider.

Det har vi også gjort i år, som kan smakes i vores cuvée Oslove, som er en blanding av forskjellige epler, samlet i Oslo. Bla. Ingrid Marie, Filippa, rød Thorstein, Gravenstein, Pigeon, Dronning louise, rød høst Kalvil og en knippe ukjente sorter. Stor takk til alle donasjoner og hjelpere!

Oslove kommer også ut i en øl versjon, Oslove + Øl, som er 75% Oslove blandet med 25% øl. Den er gjæret med hus kulturen, til surøl bryggeriet Eik&Tid og lagret på eik i 6 måneder.

 

For vores første offisielle år, har vi i 2016 jobbet sammen med Ringvoll Frukthage, som har blitt til ytterligere 3 forskjellige cuvéer.

 

Aroma: 100% Aroma i flasken. Frisk og fruktig.

Aroma + Eik: 100% Aroma lagert på eik i 4 måneder. Frisk og fruktig, med toner av eik og vanilje.

Aroma + Kvede: 90% Aroma og 10% Japansk kvede. Frisk og fruktig, med syrlige bergamotte aktige toner fra kveden.

 

Disse er laget for å vise forskjellige sider, av det populære eplet.

 

2016 produksjoner kommer på rundt 2000 flasker og de er å få smake på utvalgte steder i Oslo, fra Mars 2017.